Artikels


Roofvogelproblematiek deel 1 (Martin van Zon)

dinsdag 27 februari 2018
Wij duivenliefhebbers bedrijven onze sport met de natuurlijke prooi van roofvogels. En door de wat mij betreft, behoorlijk overdreven bescherming van roofvogels, hebben wij duivenliefhebbers een groeiend probleem.

Afdelingsbestuurders (Michel Beekman)

zondag 3 december 2017
Zondag 3 december 2017. Tegenwoordig slaap ik vrijwel iedere dag die ik vrij heb een gat in de dag. Zo ook vandaag. Kennelijk vermoeien de doordeweekse dagen mij hier toch meer dan ik tijdens de werkweek ervaar. Ik vermoed dat het komt door de nieuwe woonomgeving met het vooral intensieve verkeer

Dolce Vita... of hoe zoet het leven kan zijn (Martin van Zon)

dinsdag 7 november 2017
ďDolce VitaĒ, de kranten stonden er de laatste dagen vol mee. Zelfs de bekende programmamaker Ivo Niehe bezocht voor zijn Tros tv show de familie Veenstra in Friesland. Heel Nederland was in de ban van deze gigantische verkoping. Bijna twee miljoen euro voor een dikke tweehonderd duiven en ruim 250.000 Euro voor een duif.

Poleposition (bevoorrechte startpositie) (Martin van Zon)

zondag 17 september 2017
ďDe tijd vliegtĒ, een gezegde waar we niet omheen kunnen en waarvan we de betekenis het best begrijpen naarmate we zelf ouder worden. Als ik voorbeelden van gebeurtenissen in de duivensport wil op schrijven, word ik daar heel vaak mee geconfronteerd.

Oudere berichten

Wonderpigeon One Loft Racing World League Rohnfried Coolbird, alles voor je duiven Uw advertentie hier?

Laatste biedingen

Geen biedingen gevonden

Wat is een mooie minimumafstand voor een eerste wedvlucht (er vanuit gaande dat een spelverband maximaal 60 kilometer diep is en er minimaal ťťn opleervlucht heeft plaatsgevonden)?

Stand na 7 stemmen:

75 kilometer (0) 0%
100 kilometer (2) 29%
150 kilometer (2) 29%
200 kilometer (3) 43%
Weet niet/anders (0) 0%

Archief